Vraag hier je sociale lening aan om betaalbaar te wonen in Mechelen!

Mechelen is een prachtige stad met een kleurrijke geschiedenis. Tot 1795 vormde de stad het centrum van ‘Heerlijkheid Mechelen’, een titel die meer met de rechten van een (feodale) heer te maken had dan met feit dat het er heerlijk wonen is…maar je zou het zo kunnen interpreteren, toch? Omdat het een kernstad is, is de immi-markt aan de hoge kant. Maar wist je dat er ook hier voor kleinverdieners mogelijkheden zijn om een eigen woning te kopen? Maatschappijen zoals het Vlaams woningfonds en Kleine Landeigendom bieden een sociale lening aan waarmee je betaalbaar kan wonen in Mechelen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Om een Vlaamse Woonlening af te sluiten, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet over genoeg financiële draagkracht beschikken om de maandelijkse aflossingen te betalen. Dit betekent dat een minimaal netto-belastbaar inkomen moet hebben van 9.254 euro per jaar (aan te tonen via je laatste aanslagbiljet). Je inkomen mag niet meer bedragen dan 38.740 euro als je alleenstaande bent zonder kids (personen ten laste). Heb je als alleenstaande een ernstige beperking, dan mag je 42.609 verdienen. Voor alle anderen geldt een maximum van 58.105 euro, wat maximaal 4 keer verhoogd mag worden met 3.869 per persoon ten laste.

Om een sociale lening te ontvangen mag de geschatte verkoopwaarde in Mechelen niet meer dan tussen 227.600 euro en 296.000 zijn, afhankelijk van de gezinssamenstelling en het BTW-stelsel. Je kan deze lening afsluiten voor de aankoop of het behoud van een (sociale) woning, of voor de renovatie of aanpassing van je woning. Voor aankoop, renovatie of aanpassing wordt een schatter langs gestuurd door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Die kijkt ook of de woning voldoet aan de Belgische normen voor veiligheid, gezondheid en woonkwaliteit. Als je je ongerust maakt over eventueel verlies van je baan, kan je eenmalig een gratis verzekering afsluiten.

De rentevoet is minimaal 2% en wordt om de paar jaar herzien en eventueel aangepast als er verhogingen van het inkomen hebben plaatsgevonden. Je mag aan 100% van de verkoopwaarde lenen en de lening is fiscaal aftrekbaar. Je ziet, er zijn genoeg redenen om een sociale lening in Mechelen te overwegen. Maar voordat je een beslissing neemt, is het ook verstandig om bij reguliere aanbieders te kijken. Dat kan heel simpel online, via je laptop. Doe een simulatie van je sociale lening op de website van het Vlaams Woningfonds en vergelijk die met simulaties die je hebt gedaan bij andere kredietaanbieders.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Door zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken krijg je een goed beeld van de diverse aflossingen. Je zal zien dat er ook kredietgevers zijn die een JKP (intrestvoet) van minder dan 2% aanbieden. Om zeker te weten bij wie je de goedkoopste lening afsluit, moet je wat onderzoek doen. Maar we hebben het over lange looptijden, dus het is allicht de moeite waard om jezelf goed te informeren. Aan het einde van de rit kan dit je heel veel geld schelen. En dat willen we toch allemaal?

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.