Op zoek naar een sociale lening in Mechelen? Hier moet je zijn!

Om een eigen woning te kopen zijn er vandaag de dag allerlei mogelijkheden. Je kan naar een reguliere kredietaanbieder stappen, maar ook naar de Belgische overheid. Sinds 2014 is zijn de tarieven en voorwaarden bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal wonen (VMSW) en bij het Vlaams Woningfonds gelijk. Het bedrag dat je wil lenen is afhankelijk van waarvoor je het wil gebruiken (kopen, renoveren of verbouwen) en je moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor een sociale lening in Mechelen en omstreken kan je je ook wenden aan Kleine Landeigendom – die is soepeler met de voorwaarden.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Bij een sociale woonlening in Mechelen (de Vlaamse woonlening) wordt een hogere inkomstengrens gehanteerd en mag je een duurder pand kopen. Dit is omdat Mechelen een kernstad is. De rentevoet waaraan je leent, is afhankelijk van je inkomen en de samenstelling van je gezin. De intrestvoet is minimaal 2% en wordt de eerste 10 jaar 2-jaarlijks herzien; voor de opeenvolgende 10 jaar gebeurt dit 5-jaarlijks. En omdat ook een sociale lening een hypothecaire lening is, is die fiscaal aftrekbaar, net als een gewone. Reken wel op extra kosten, zoals een brandverzekering, schuldsaldoverzekering (meestal gratis), notariskosten en eenmalig 100 euro administratiekosten.

Je zou denken dat mensen met een bescheiden inkomen direct vooreen sociale lening gaan, maar die situatie is aan het veranderen. Gewone kredietaanbieders hebben nu zelfs leningen aan een JKP (intrest en leenkosten) dat lager is dan 2%. Daarnaast zijn er minder voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Voordat je een beslissing neemt, is het dus zeker interessant om ook gewone kredietaanbieders te onderzoeken. Omdat alle banken en andere financiële instellingen tegenwoordig wel een website hebben, hoef je niet eens de deur uit.

Als je op onze link klikt, kom je op de pagina met kredietaanbieders. Door op een naam te klikken – vooral die met een laag JKP – kom je op de website van de aanbieder. Hier vind je een leningsimulator waarmee jij je maandelijkse aflossingen kan berekenen. Door het leenbedrag en de duurtijd in te geven, weet je binnen een paar seconden wat je iedere maand moet aflossen. Als je dit met een aantal aanbieders herhaalt, zal je merken dat er verschillen zijn in afbetaling tussen de aanbieders. Door de kredietverschaffers met elkaar te vergelijken kan je die lening vinden die het beste bij jouw budget past.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Of het nu om een gewonen lening of een sociale lening gaat, bijna elke inwoner van Mechelen en omstreken heeft wel opties als het om een hypothecair krediet gaat. Iedereen wil uiteraard een prachtig pand bezitten, maar dat kan niet altijd. Een nieuwe keuken of badkamer aanbrengen doet je woonst al enorm opknappen, dus steek wat tijd in het wikken en wegen van je opties. Heb je een aanbieder gevonden die interessant is, dan kan je het krediet direct online aanvragen zonder dat je tot iets verplicht bent. In elk geval zet je het proces in werking en kan je starten met overleg. Probeer alvast maar eens je lening te simuleren. Makkelijk zat.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.