Jong wonen in Leuven? Fluitje van een cent met een sociale lening!

Vind jij het ook zo leuk in Leuven? ‘Eeuwenoud en springlevend’ is het motto. Hier is het goed om een pintje te halen. De stad staat niet voor niets bekent als de bierstad van Vlaanderen. Er is een prachtig historisch centrum met veel eettentjes en winkels. Ook de toeristen komen hier graag; het Kasteel van Arenberg, de Abdij van Park en het Heverleebos zijn trekpleisters en met goede reden. Helaas heeft de stad en omstreken ook de naam erg duur te zijn als het om woningen gaat. Maar het is nog altijd mogelijk om goedkoper te wonen in Leuven; ook voor mensen met een bescheiden inkomen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

De stad heeft ruimte ingeplant voor sociale huur- en koopwoningen. Ook worden een aantal woningen goedkoper verkocht. Je kunt hieraan geraken door in Leuven een sociale lening aan te vragen. Vooral voor starters is dit een interessante optie, omdat de betaalbaarheid is verbeterd. Er zijn wel een aantal voorwaarden, zoals een bovengrens van je inkomen. Om in Leuven voor een sociale lening in aanmerking te komen, moet je je inschrijven bij het VMSW of het Vlaams Woningfonds. Het Vlaams Woningfonds heeft 2 ontvangstdagen in het stationsgebouw (Regus) – dinsdags en donderdags – waarvoor je een afspraak kan maken.

Wellicht is het belangrijkste verschil met een reguliere kredietaanbieder dat je aan 100% van de waarde van de woning mag lenen. Dit is bij een gewone bank normaliter ongeveer 80%, dus je moet een stukje zelf financieren. De schatting van de woning wordt volledig kosteloos uitgevoerd door het Woningfonds, en de notariële kosten liggen eveneens lager. Uiteraard is de rentevoet laag – minimaal 2% , en afhankelijk van je salaris – maar dit is vandaag de dag niet anders bij reguliere aanbieders. Sterker nog, die doen het vaak nog goedkoper. Dus mocht je niet aan de lage inkomstengrens voldoen, dan kan je nog altijd kans maken bij een normale kredietverschaffer.

Voordat je een beslissing neemt, is het daarom slim om de aanbieders te vergelijken. Onderzoek niet alleen de sociale lening, maar controleer ook de banken en andere kredietverschaffers in Leuven. Op de website van een kredietaanbieder kan je zelf aan de slag met een simulator tool. Door je leenbedrag en looptijd in te geven, berekent die wat je maandelijkse aflossing wordt. Als je dit met meerdere aanbieders herhaalt, ontstaat er een helder beeld van de diverse maandelijkse aflossingen. Je zult verbaasd staan hoeveel verschil er kan zijn onder de banken. Ga dus niet aan 1 nacht ijs maar trek wat tijd uit om de aanbiedingen te vergelijken.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Leuven en omstreken is inderdaad top om te wonen. En ook voor lagere verdieners zijn er kansen en mogelijkheden. Wij hebben de goedkoopste aanbieders verzameld voor jou. Dan kan je direct gaan simuleren en die kredietverschaffer vinden die het beste bij jouw budget past. En het moet niet enkel om koopwoningen gaan. Ook een verbouwing kan met een sociale of reguliere lenig bekostigd worden. Klik vast op de link om jouw mogelijkheden te ontdekken. Dat zijn er meer dan je denkt.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.