7 redenen om een sociale lening aan te vragen!

Je hebt het wellicht niet altijd even gemakkelijk in het leven, maar een eigen woning kan helpen je leven weer op de rails te krijgen. Je moet je geen zorgen meer maken of je wel kan blijven, en de maandelijkse huur wordt nu in je eigen huisje gestopt. Er zijn vele redenen om een sociale lening af te sluiten. De 1ste reden voor het afsluiten van een sociaal woonkrediet is een laag of middelgroot inkomen. Er zijn allerlei maatschappijen en vennootschappen die je kan contacteren, ieder met hun eigen voorwaarden. De meest bekende is het Vlaams Woningfonds en de VMSW. Zij verstrekken de Vlaamse Woonlening aan mensen die ten minste een inkomen van 9.254 euro hebben.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Er zijn ook bovengrenzen verbonden aan deze lening. Je mag maximaal tussen 36.980 euro en 58.105 euro verdienen, afhankelijk van de gezinsamenstelling en de locatie van de woning. De verkoopwaarde van de woning ligt maximaal tussen 206.900 euro en296.000 euro, afhankelijk van de gezinssamenstelling, de locatie en het BTW-stelsel. Er zijn ook erkende vennootschappen met sociale kredieten die geen maximum inkomen hanteren. Het kan dan gaan over een bescheiden woning, maar ook woningen die aan iets hogere waarden mogen voldoen. Ten 3de betaal je voor sociaalkredieten minder aan kosten. Dossierkosten zijn laag of afwezig, het notariële ereloon wordt gehalveerd en vaak worden geen schattingskosten van de woningwaarde gerekend.

De 4de reden is dat je aan 100% –bij het Woningfonds in Brussel zelfs aan 120% – van de verkoopwaarde van de woning kan opnemen. Bij reguliere kredietaanbieders is dit 80%, dus je moet zelf geld inleggen. De 5de reden is dat alleenstaanden of gehandicapte personen met een bescheiden inkomen veel eenvoudiger een sociaal krediet bekomen dan een reguliere. Als 6de reden kunnen mensen die gaan scheiden of uiteengaan een sociale lening aanvragen voor het behoud van hun woning. En de laatste reden om voor een sociaal krediet te kiezen is de lage interestvoet van 2%. Bij bepaalde erkende kredietvennootschappen kan die zelfs tot 1,7% dalen, maar niet alleen bij hen.

Er is nu zoveel competitie onder de reguliere leningaanbieders, dat ook zij hun JKP (jaarlijks kostenpercentage steeds meer laten zakken. Wat de rentevoet betreft, lopen velen dus in de pas met het rentepercentage van sociale kredietaanbieders. Bedenk wel dat een reguliere kredietaanbieder meestal jou niet meer dan van 80% van de verkoopwaarde lenen, dus je moet 20% zelf inleggen. Ga zeker ook naar de websites van gewone kredietverleners om je lening te berekenen met de simulator tool; iedere geldlener heeft die wel op de website staan. Op die manier kan je een aantal simulaties doen en de aanbieders vergelijken, ook voor je sociale lening.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Een woonlening loopt aan een lange duurtijd, dus zorg dat je goed geïnformeerd bent over alle mogelijkheden. Steek wat tijd in het onderzoek om de beste en goedkoopste lening te vinden. Zo kan je de juiste beslissing nemen en iedere nacht op twee oren slapen. Je kan nu vast starten met een aantal simulaties, gewoon online. Wij duimen voor je!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.