Een sociale lening nodig? Hier kan je terecht in Limburg!

In de provincie Limburg is het fijn wonen. En zelfs met een bescheiden inkomen zijn er tal van mogelijkheden om een eigen woning te kopen, bouwen, verbouwen of renoveren. Zolang je een inkomen hebt waarmee je de maandelijkse aflossingen kan betalen, is het ook voor kleinverdieners mogelijk om huiseigenaar te zijn. We zullen de mogelijkheden op een rijtje zetten voor jou. Voor een sociale lening in Limburg kan je terecht bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), het Vlaams Woningfonds (voor de Vlaamse Woonlening) en een aantal erkende vennootschappen met een sociaal krediet, zoals bijvoorbeeld Ons Eigen Huis.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

De sociale lening bij de VMSW en het Vlaams Woningfonds hebben striktere voorwaarden dan sommige sociale kredietgenootschappen. Je inkomen dient minimaal 9.254 euro per jaar te zijn en er zijn bovengrenzen ingesteld; die liggen tussen de 36.980 euro en 58.105 euro, afhankelijk van de gezinssamenstelling en de locatie. Als er personen ten laste (bv. kinderen) in de gezinssamenstelling voorkomen, mag je de bovengrens met gemiddeld 3.781 (afhankelijk van de locatie) per persoon ten laste verhogen (maximaal 4 keer). Ook de woning heeft een bovengrens: tussen 206.900 euro en 296.000 euro, afhankelijk van de gezinssamenstelling, locatie en het BTW-stelsel.

Bij een kredietvennootschap zoals Ons Eigen Huis speelt het inkomen geen rol. Wel moet het gaan over een bescheiden woning. De verkoopwaarden moeten tussen 236.000 euro en 295.000 euro liggen, afhankelijk van het aantal personen ten laste. De interestvoet zal hier iets hoger zijn dan bij de Vlaamse Woonlening (2%, afhankelijk van het inkomen), maar de voorwaarden zijn iets beter. Wist je trouwens dat niet alleen een sociale lening een optie is in Limburg? Als je bij bovenstaande instanties bot vangt, is er een goede mogelijkheid om een reguliere lening aan te vragen. Surf dus ook naar de websites van normale kredietverschaffers.

Je moet wel 20% van de verkoopwaarde kunnen inleggen (met een sociale lening kan je aan 100% lenen), maar de interestvoet kan zelfs lager zijn dan 2%. Je kan best eerst de maandelijkse afbetaling van je sociale lening berekenen op de website van het Vlaams Woningfonds. Eens je de aflossing weet, kan je die vergelijken met andere aanbieders. We hebben de goedkoopste woonkredieten op rij gezet voor jou. Door op een naam te klikken kan je een simulatie uitvoeren op de website. Je moet enkel het leenbedrag en de duurtijd invoeren om te weten wat je maandelijks gaat aflossen. Je mag zo vaak je wil gratis simuleren.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Door de aanbieders te vergelijken ontstaat er een beeld van de diverse maandelijkse aflossingen. Zo zie je heel snel waar het goedkoopste krediet te halen valt. Een sociale lening of een regulier krediet, vergelijk eerst alle kredietaanbieders in Limburg voordat je een beslissing neemt. Je hoeft er de deur niet voor uit, want het kan gewoon via je laptop. Trek dus een avond uit en doe je huiswerk. Na een paar uurtjes testen weet jij bij wie je moet zijn. Start nu alvast je simulaties en zie hoe makkelijk het is.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.