Zo kan je snel een sociale lening aanvragen in België!

Op zoek naar een sociale lening in België? In Vlaanderen bestaan allerlei mogelijkheden om een sociaal krediet aan te gaan. Gezinnen, alleenstaanden (met of zonder kids), mensen met een handicap…kortom een ieder met een bescheiden inkomen kan een aanvraag indienen voor een eigen woning of renovatie. De Vlaamse Woonlening van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en het Woonkrediet van het Vlaams Woningfonds (VWF) hanteren min of meer dezelfde voorwaarden. Er wordt uitgegaan van een minimum inkomen van 9.254 euro om te kunnen voldoen aan de afbetaling van de lening.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Zo mag je inkomen als alleenstaande niet meer bedragen dan tussen de 38.740 euro en 36.980 euro (afhankelijk van de regio). Voor een gehandicapt persoon ligt dit tussen 42.609 euro en 40.627 euro, en voor alle anderen tussen 58.105 euro en 55.464 euro. Als er afhankelijke personen bijkomen (bv. een kind) dan mag maximaal 4 keer een bedrag tussen 3.869 euro en 3.693 euro bijgeteld worden. Er zijn ook voorwaarden verbonden aan de woning zelf: de waarde mag niet boven een bepaald bedrag uitkomen, het moet het enige wooneigendom zijn, de lener moet binnen 6 maanden betrekken na het afsluiten van de lening en mag deze niet verhuren totdat de woning is afbetaald.

Je ziet, voor een sociale lening in België komt nogal wat kijken aan voorwaarden. Je kan ook checken bij een erkende kredietmaatschappij; die hanteren meestal minder strikte voorwaarden bij een sociale lening. Daarnaast bieden de provincies Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant aanvullende sociale woonleningen aan. Limburg combineert de energielening met een renovatielening, in Oost-Vlaanderen kan je soms terecht voor een aanvullend woonkrediet bij het renoveren, aankopen, bouwen of herwaarderen van de woning en in Vlaams-Brabant kan je soms een bijkomend krediet ontvangen voor renovatiewerken. Ga dus bij verschillende instanties langs om informatie in te winnen. Het is behoorlijk wat werk, maar het kan goed zijn voor je portemonnee.

Naast de sociale kredieten moet je zeker ook controleren onder de reguliere aanbieders. De intresten die je daar betaalt, schelen vaak niet (soms niets) veel met de intresten van een sociaal krediet. Het is tegenwoordig heel eenvoudig om alvast een goed idee te krijgen van wat de markt aanbiedt. Gewoon online. Door op de website van een aanbieder de leningsimulator te gebruiken kan je heel snel uitvinden wat je maandelijkse aflossing wordt. Je geeft het leenbedrag en de duurtijd in, en binnen een paar minuten weet jij je afbetaling. Omdat er vele kredietverschaffers zijn, wordt er geconcurreerd op het JKP (het jaarlijks kostenpercentage, ofwel de intresten). Je kan zo vaak je wil simulaties uitvoeren, net zo lang totdat je de juiste afbetaling vindt.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Een sociale lening of regulier krediet in België onderzoek je best eerst op je laptop. Je kan dat aan een paar avonden voor elkaar krijgen en zo de goedkoopste lening vinden. Ga het alvast maar proberen met de lijst van aanbieders die wij hebben samengesteld. De simulaties kosten niets, en jij krijgt een goed idee van wat de kosten van een lening zijn. Zo weet je precies waar je staat.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.