Een goedkope lening in 1-2-3: sociaal lenen bij de overheid!

Als je je woning energiezuiniger wil maken kan je sociaal lenen door een lening af te sluiten bij de overheid. Die geeft kredieten uit voor het bouwen of aankopen van een pand, alsook het verbouwen of renoveren van je woning. Je kan bij diverse instanties terecht, zoals de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), het Vlaams Woningfonds of een erkende kredietmaatschappij. De VMSW en het Vlaams Woningfonds bieden de Vlaamse Woonlening aan in het Vlaams Gewest. Bij eender welke instantie zijn de voorwaarden gelijk. Een sociaal krediet gaat over leningen voor mensen die een bescheiden inkomen hebben.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Op je meest recente aanslagbiljet moet je een minimaal belastbaar inkomen kunnen tonen van 9.254 euro per jaar. Daarnaast moet je 18 jaar of ouder zijn en de lening voor je 70ste jaar hebben afbetaald, mag je uiteraard geen andere woning hebben, je moet er zelf gaan wonen en dien je langdurig in België te verblijven. Sociaal lenen dankzij dit deze lening van de overheid is afhankelijk van je inkomen. Als alleenstaande mag je niet meer dan 36.980 euro verdienen als je buiten een kernstad of de Vlaamse Rand woont; daarbinnen is dit 38.740 euro. Als je als alleenstaande ernstig gehandicapt bent, ligt de inkomstengrens op respectievelijk 40.672 euro en 42.609 euro.

Voor alle anderen geldt een bovengrens van 55.464 euro buiten een kernstad en de Vlaamse Rand, of 58.105 daarbinnen. Als er in deze groep ‘personen ten laste’ zijn (kinderen, afhankelijke ouder, enz.), dan mag die bovengrens 4 keer omhoog getrokken worden met 3.639 euro of 3.869 euro (afhankelijk van de locatie). Ook de woning die je op het oog hebt, is gebonden aan een maximale grens wat betreft de waarde. Dit kan sterk verschillen naar gelang de locatie en het aantal personen ten laste, maar ligt normaalgesproken tussen de 209.000 euro en 295.000 euro. Je mag aan 100% lenen tegen een minimale rentevoet van 2%.

Dit is zeer laag, maar wist je dat je leningen kan vinden die nog lagere rentevoeten hanteren? Omdat er veel concurrentie is onder de gewone kredietaanbieders, hebben die hun JKP (de intresten) steeds verder laten zakken. Voordat je een beslissing neemt, dien je zeker ook die websites te bezoeken en een aantal leningsimulaties uit te voeren. Je zal verbaasd staan hoe laag de maandelijkse aflossingen kunnen zijn, dus doe eerst wat onderzoek. Door zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken kan je de goedkoopste lening op de kop tikken. Let op: er wordt een leenpercentage van maximaal 80% van de koopwaarde gehandhaafd.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Sociaal lenen met een lening van de Belgische overheid of een normale lening afsluiten: aan jou om het meest voordelige krediet te vinden. Als eerste stap kan je op onze link klikken om gratis een simulatie te doen door op een naam te klikken. Op de website van de aanbieder voer je daarna het leenbedrag en de duurtijd in. Ben je gelukkig met de maandelijkse aflossing, dan kan je de lening direct aanvragen om het balletje aan het rollen te brengen. Drie simpele stappen om de goedkoopste lening te scoren; snel gepiept!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.