Ontdek de sociale lening! Hier onmiddellijk aanvragen!

Ook als je een bescheiden salaris hebt, is het mogelijk om een eigen woning te bouwen, kopen, verbouwen of renoveren. Wellicht was het tot nu toe nooit mogelijk om een hypothecair krediet aan te vragen en huur je al jaren een sociale woning. Maar wist je dat er mogelijkheden zijn om je huurwoning te kopen? Je kan dit doen met een sociaal krediet. Je hebt dit recht nog tot 31 december 2021, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Je kan een sociale lening aanvragen als de woning en de koper aan een aantal voorwaarden voldoen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

De woning moet vóór 24 april 2017 al minimaal 15 jaar als sociale woning bestaan. Je kan de woning niet aankopen als die door Vlabinvest of een specifiek programma gerealiseerd of gefinancierd werden; als het om een ADL-woning – specifieke woningen voor mensen met een handicap – gaat; als het deel uitmaakt van een gebouw met meerdere woningen (bv. een appartement), behalve als daar al een woning verkocht werd; als jouw sociale huisvesting al plannen had een renovatie uit te voeren. Je mag de woning kopen als je geen eigendom bezit, op 24 april 2017 een huurder was en de woning vanaf die datum al 5 jaar (ononderbroken) bewoonde.

Je sociale lening aanvragen voor het kopen van je sociale woning doe je door een e-mail of een aangetekende brief te sturen naar je sociale huisvestingsmaatschappij. Je kan je brief ook zelf afgeven, maar vraag om een ontvangstbewijs; dit geldt ook voor een e-mail. De aankoopprocedure start met het betalen van 50 euro voor administratiekosten. De sociale huisvestingsmaatschappij controleert vervolgens of aan alle voorwaarden voldaan is en vraagt een schattingsverslag aan; de kosten hiervoor bedragen 274 euro. Na voltooiing van de schatting is het aan jou om de aankoop te accepteren, waarna er getekend kan worden.

Omdat de rentevoet laag is (2%), is een sociaal krediet zeer aantrekkelijk. Maar voordat je een beslissing neemt, is het ook zinvol om je lening te simuleren op diverse websites van gewone aanbieders. Wellicht is je inkomen net iets te hoog om voor een sociaal krediet in aanmerking te komen; dit betekent niet dat je geen andere opties hebt. Sommige kredietaanbieders etaleren woonkredieten aan nog lagere intresten (of JKP), dus neem de tijd en zoek dit uit. Door op een naam van een aanbieder te klikken, kom je op zijn website. Daar kan je berekenen wat een lening je maandelijks gaat kosten, inclusief alle kosten.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

En of je nu een sociale of normale lening wil aanvragen, iedere kredietaanbieder heeft wel een simulator op de website staan. Neem daarom de tijd om wat onderzoek te verrichten, zodat je de juiste beslissing neemt. Het geheim om de voordeligste lening te vinden is zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken. Je moet enkel het leenbedrag en de duurtijd invoeren om je maandelijkse aflossing te weten. Geef de moed dus niet op als je niet in aanmerking komt voor een sociale lening, want er zijn meer wegen die naar Rome (of je eigen woning) leiden.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.