Een sociale lening aanvragen in Antwerpen: hier kan je terecht!

Als je op zoek bent naar een woning en denkt dat je inkomen te bescheiden is, kan je wellicht een sociaal krediet aanvragen. Een sociale lening in Antwerpen kan je afsluiten bij verschillende maatschappijen, zoals het Vlaams Woningfonds, de Sociale Bouw- en kredietmaatschappij SBK ARRO en sociale kredietvennootschappen Sokrema en Klein Eigenaarskrediet. Een sociale lening is goedkoper en heeft (vaak, maar niet altijd) een lagere rentevoet. Met deze lening kan je een een woning of appartement renoveren, verbouwen of aankopen. Je moet je plannen dus zeker niet direct opbergen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Het Vlaams Woningfonds en SBK ARRO houden dezelfde voorwaarden aan om een sociale lening in Antwerpen te ontvangen. Zo moet het belastbaar inkomen minimaal 9.254 euro bedragen en mag dit niet meer zijn dan 38.740 euro voor alleenstaanden zonder afhankelijke personen, 42.609 euro voor een alleenstaande ernstig gehandicapte zonder afhankelijke personen en 58.105 euro voor alle anderen. Ook aan de waarde van de woning zijn limieten verbonden. Als er geen afhankelijke personen zijn, mag de waarde niet meer zijn dan 227.600 euro; als er 6 personen afhankelijk zijn mag de waarde niet meer zijn dan 273.200 euro (ervan uitgaande dat de aankoop buiten het BTW-stelsel valt).

Er komt vaak een hoop papierwerk bij kijken en er is altijd een minimum aan eigen geld nodig (bijvoorbeeld voor notaris- en dossierkosten). Maar de rente is laag (2%), dus win zeker informatie in of jij voor de lening in aanmerking komt. Wordt je afgewezen dan is er de optie van een van de vennootschappen. Klein Eigenaarskrediet rekent bijvoorbeeld geen dossierkosten en stelt geen beperkingen op je inkomen. Ook hier is de rentevoet gelijk zo laag. Maar wist je dat je tegen nog lagere tarieven kan lenen? Als je je leenbedrag bescheiden houdt en voor een looptijd van minimaal 20 jaar kiest, kan je al heel snel terecht bij de normale kredietverleners.

Er zijn tientallen kredietverschaffers die jouw geld willen lenen. Zelfs mensen met een laag inkomen kunnen geld lenen. Belangrijk is dat je een vast inkomen hebt en je lening niet te hoog maakt. Vooral restauratieprojecten zouden in aanmerking kunnen komen. Dit zijn meestal kleinere bedragen, dus er wordt sneller goedkeuring verleend. Maar voordat je met de eerste de beste aanbieder in zee gaat, vergelijk dan eerst de aanbieders. Het jaarlijks kosten percentage of JKP (de rente plus leenkosten) kan nogal verschillen onder de kredietverschaffers. Door op diverse website leningsimulaties uit te voeren, ontstaat een helder beeld van je afbetalingen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Door heel eenvoudig het leenbedrag en de duurtijd in te geven, berekent de simulator wat jouw maandelijkse afbetaling wordt. Of het nu om een sociale of gewone lening in Antwerpen gaat, uiteindelijk is je maandelijkse aflossing de belangrijkste factor. Je kan vast op onze link klikken om een idee te krijgen van de meest voordelige kredieten. Wees dus slim en houd zoveel mogelijk geld in eigen zak door eerst de aanbieders te vergelijken. Met een beetje onderzoek ga je heel snel zien waar je de goedkoopste lening kan afsluiten. Zo makkelijk is het dus!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.