Ontdek de sociale leningen in Antwerpen! Hier aanvragen!

Wellicht is het jouw droom om een eigen huis of stuk grond te kopen, bouwen en/of renoveren. Het is ook mogelijk dat je al een woning hebt en het tijd wordt voor een renovatie. Dit zijn altijd mooie plannen, maar er hangt helaas wel een hoog prijskaartje aan. Het is vandaag de dag niet eenvoudig om een lening vast te krijgen als je een bescheiden inkomen hebt. Maar niet getreurd, want je moet je plannen niet opgeven. Zo is er bv. de Vlaamse Woonlening van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). De rentevoet ligt rond de 2%, en daarmee is de Vlaamse Woonlening een van de meest zeer voordelige leenopties.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Ook met een beperkt inkomen kan je bouwgrond, een woning of appartement kopen, bouwen of verbouwen. Diverse maatschappijen voor sociale leningen in Antwerpen geven jou de kans goedkoper te lenen aan een lagere rentevoet. Je kan een sociaal krediet bij diverse maatschappijen afsluiten, zoals het Vlaams Woningfonds, de Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij SBK ARRO en de sociale kredietvennootschappen Sokrema en Klein Eigenaarskrediet. Dergelijke kredieten zijn onderhevig aan bepaalde voorwaarden wat betreft je inkomen en de waarde van het pand of de kosten van de renovatie. Bij het openen van de aanvraag moet je 100 euro aan dossierkosten betalen.

De inkomensvoorwaarden variëren, want ze zijn afhankelijk van je gezinssituatie en de locatie van de woning of appartement. Voor sociale leningen in Antwerpen geldt dat voor een woning buiten een kernstad of de Vlaamse Rand rond Brussel een alleenstaand of ernstig gehandicapt persoon zonder ‘personen ten laste’ (kind, afhankelijke ouder, enz.) respectievelijk maximaal 36.980 euro en 40.627 euro per jaar mogen verdienen. Voor alle anderen is dit 55.464 euro, en deze groep mag 3.639 euro daarbij optellen voor elk persoon ten laste (max. 4 keer). Ligt de woning in een kernstad of de Vlaamse rand, dan zijn de bovenstaande bedragen respectievelijk 38.740, 42.609, 58.105 en 3.869 euro.
De verkoopwaarde van de woning mag niet hoger zijn dan tussen de 206.900 euro en 296.000 euro, afhankelijk van de locatie, gezinssamenstelling en of de aankoop wel of niet onder het BTW-stelsel valt. Deze waarden stijgen met ongeveer 11.000 euro als het jongste kind op het ogenblik van betaling nog geen 6 jaar oud is. Je ziet, sociale leningen in Antwerpen bieden goede mogelijkheden, maar kijk ook eens op de websites van gewone kredietaanbieders; er zijn er die rentetarieven etaleren die nog lager zijn dan 2%. Je kan de leningen vergelijken door bij diverse kredietgevers een gratis leningsimulatie uit te voeren, heel eenvoudig.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Op deze manier krijg je een goed overzicht waar de beste deal te halen valt. Je kan de sociale of gewone leningen in Antwerpen direct online aanvragen. Je bent dan nog altijd tot niets verplicht, maar in elk geval heb je de weg er naar toe geopend. Je kan de simulaties vast uitproberen op onze pagina met de goedkoopste leningen. Zo kom je goed geïnformeerd weg en kan je de juiste beslissing nemen.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.