Een sociale lening aanvragen in Turnhout? Fluitje van een cent!

Het mooie Turnhout ( of de ‘speelkaartenstad’) ligt in de provincie Antwerpen en heeft een kleurrijke geschiedenis. Het is er prachtig wonen, maar een eigen woning is niet voor iedereen zomaar weggelegd. Je moet meestal een lening afsluiten die aan vele jaren wordt afbetaald. Mensen met een bescheiden inkomen denken vaak dat het niet mogelijk is om huiseigenaar te worden, maar is dit wel echt zo? De Belgische overheid heeft een aantal leningen mogelijk gemaakt waardoor ook kleinverdieners in aanmerking kunnen komen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Voor een sociale lening in Turnhout kan het gaan over een (sociale) woning kopen, verbouwen, renoveren of bouwen, of een combinatie ervan. Je kan 3 types sociale leningen aanvragen: de Vlaamse Woonlening (bij het VMSW via de ARK), de sociale lening van het Vlaams Woningfonds of een sociale lening bij een erkende kredietmaatschappij (Kempens Woonkrediet en Sociaal Woonkrediet voor Vlaanderen). Voor de Vlaamse Woonlening en bij het Vlaams Woningfonds moet je voldoen aan de inkomstenvoorwaarden, mag je geen andere woning hebben, moet je meerderjarig zijn en niet ouder dan 75 jaar.

Bij andere kredietmaatschappijen moet het gaan om een bescheiden woning of appartement dat niet meer dan 236.000 euro mag kosten. Daarnaast gelden de bovenstaande voorwaarden, behalve dat er geen inkomstenplafond is. Voor alle sociale leningen kan er aan 100% van de waarde van het pand geleend worden. Dit is een groot verschil met traditionele kredietverschaffers, waar het leenpercentage op 80% ligt. Het spreekt vanzelf dat je met een sociale leningen in Turnhout zelf in de woning moet gaan wonen en de rente laag is (minimaal 2%). Maar kan het eigenlijk nog lager? Wij denken van wel, want er is veel concurrentie onder de aanbieders.

Er is een handige simulator tool waarmee je kan zien of je in aanmerking komt voor een sociale lening. Maar ook op de websites van reguliere kredietverschaffers kan je een dergelijke tool vinden. Voor de berekening van je sociale lening moet je bv. de locatie, je gezinssamenstelling en je inkomen invoeren, want dat is deel van de voorwaarden. Voor een leningsimulatie bij gewone aanbieders moet je enkel het leenbedrag en de duurtijd ingeven. Als je op onze link klikt, kan je een aantal reguliere kredietaanbieders vinden. Bij iedere kredietaanbieder staat het JKP (de intresten) aangegeven. Sommigen etaleren zelfs een rentevoet van minder dan 2%.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Door bij diverse aanbieders diverse simulaties uit te voeren, krijg je een overzicht van de verschillen in maandelijkse aflossingen. Als je dit doortrekt aan het aantal jaren waaraan je lening loopt, dan snap je dat een lager JKP ook een lagere lening is aan het einde van de rit. De truuk is dus om meerdere simulaties uit te voeren en de aanbieders te vergelijken. Laat je niet in de luren leggen en neem wat tijd om je aflossingen te berekenen. Of het nu om een sociale of gewone lening gaat, je kan snel zien waar in Turnhout de beste deal kan worden afgesloten. Een fluitje van een cent dat je maximaal een avond tijd kost. Gelijk starten met simuleren!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.