Snel en moeiteloos beginnen met de aanvraag van je sociale lening!

Om een eigen woonst aan te schaffen of verbouwen moet je meestal een woonlening afsluiten. Het gaat om heel veel geld, en dan is het beter dit over een gespreide periode terug te betalen. Je moet tenslotte ook gewoon kunnen doorleven: af en toe op vakantie, de kids die van alles nodig hebben, sporten en ga zo maar door. Een hypothecair krediet is meestal de grootste uitgave die iedere maand van je zichtrekening verdwijnt als je loon wordt bijgeschreven. Wist je trouwens dat je ook een aanvraag voor een sociale lening kan doen? Dit is vooral interessant voor mensen met een relatief laag inkomen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Het inkomen en de prijs van de woning moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Als jij de CEO van een Fortune 500 bedrijf bent of als je graag een oud kasteel wil kopen en renoveren, kom je niet in aanmerking voor een sociaal krediet. Dit geldt ook als je een inkomen hebt dat onder de 10.000 euro per jaar ligt. De lening moet uiteraard terugbetaald worden, dus een bepaalde bron van inkomsten is noodzakelijk. Op de website van het Vlaams Woningfonds kan je alvast de voorwaarden nazien en de maandelijkse aflossing van je lening berekenen. Zoek vervolgens een sociale huisvestingsmaatschappij bij jou in de buurt om de aanvraag voor je sociale lening in werking te zetten.

Bij de leningaanvraag betaal je 100 euro dossierkosten als voorschot. Dit krijg je terug als je het kredietaanbod weigert of als de lening wordt afgekeurd. Je kan ook betalingsuitstel aanvragen aan het begin van je lening; die is 3, 6, 9, of 12 maanden. Je betaalt dan alleen de intresten af, en niets aan kapitaal (leenbedrag). Dit kan verstandig zijn als je bv. de woning niet direct kan bewonen en nog huur moet betalen, of als je aan het renoveren of bouwen bent. De interestvoet ligt rondom de 2%, dus dat is een goede deal. Maar er zijn nog betere rentevoeten te vinden op de markt…bij de traditionele kredietverschaffers.

Wij hebben wat onderzoek gedaan en tot onze verbazing hebben we JKP’s (de jaarlijkse intresten die je nog bovenop je lening betaalt) gevonden die nog lager zijn. Het is daarom zeker de moeite waard om wat tijd te steken in andere type leningen, want de rentevoet stond nog nooit zo laag. Op de websites van de aanbieders kan je je lening simuleren met behulp van een simulator. Door het leenbedrag en de duurtijd in te geven weet je heel snel wat je maandelijkse aflossing wordt, inclusief de rente. Door dit met diverse aanbieders te doen, kan je een vergelijking maken van de diverse aflossingen en de goedkoopste lening vinden.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Dankzij het vergelijken van aanbieders kan je de voordeligste aanvraag voor een sociale of reguliere lening eruit halen en jezelf veel geld besparen op de lange termijn. Maak dus gebruik van deze tool en controleer zoveel mogelijk kredietverschaffers. Wie weet heb je vanavond al de aanbieder gevonden die het beste bij jouw budget past.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.