Een sociale lening aanvragen in Brugge: hier kan je terecht!

Brugge, onze hoofdstad van West-Vlaanderen, wordt ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Niet alleen de Brugse zotten houden van hun stad, ook iedere bezoeker is gecharmeerd van het vele erfgoed dat hier te vinden is. In dergelijke populaire steden valt het uiteraard niet mee om een betaalbare woning te bekomen. Je zal sowieso een lening moeten afsluiten om de kosten te spreiden. Wat veel mensen vergeten is dat de Vlaamse overheid ook bepaalde kredieten steunt, vaak aan lage rentetarieven. Dit type lening wordt ook wel een sociale lening genoemd en is afhankelijk van bepaalde voorwaarden, zoals je inkomen en gezinssituatie in Brugge.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Je kan je sociale lening aanvragen in Brugge bij het Vlaams Woonfonds of de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). De voorwaarden om in aanmerking te komen voor het krediet zijn identiek voor beide instellingen. Je kan ook een goedkope lening afsluiten via het West-Vlaams Woonkrediet. Het voordeel hier is dat er geen bovengrens aan je inkomen wordt gesteld. Als je naar de website van het Vlaams Woningfonds surft, kan je berekenen wat een woonkrediet jou maandelijks gaat kosten. Dan heb je alvast een bedrag waar je andere leningen aan kan spiegelen. Je moet enkel op de knop ‘Start het onderzoek hier’ klikken en enkele gegevens invoeren.

Nu zou je denken dat een ‘sociaal’ krediet altijd goedkoper uitkomt, maar is dit wel zo? Ga ook eens kijken op de websites van banken en andere kredietaanbieders, want je zal verbaasd staan van de hoeveelheid goedkope leningen. Omdat zoveel mensen vandaag de dag leningen afsluiten, woedt er een felle concurrentiestrijd onder de aanbieders. Het gaat dan vooral over het jaarlijks kostenpercentage, of JKP. Dit zijn de intresten die jaarlijks nog bovenop het af te betalen leenbedrag komen. De aanbieders beconcurreren elkaar vooral op deze factor en dat is goed voor jouw portemonnee. Hoe lager het JKP, hoe goedkoper de lening immers is.

Omdat woonkredieten vaak aan lange looptijden worden afgesloten – denk hierbij aan 20, 25 of zelfs 30 jaar – kan een laag JKP je aan het einde van de rit honderden, soms duizenden euro’s besparen. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk kredietverschaffers te vergelijken, en dat kan heel eenvoudig. Als je naar de website van een aanbieder gaat, kan je een simulator tool vinden. Door het leenbedrag en de duurtijd in te geven, berekent de tool hoeveel je maandelijkse afbetalingen zijn aan die looptijd. En de intresten worden automatisch meeberekend in de aflossingen. Je kan het leenbedrag en de duurtijd net zo vaak aanpassen totdat jij je perfecte maandelijkse aflossing vindt.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

De truuk om de goedkoopste sociale of reguliere lening in Brugge te vinden is dus zoveel mogelijk diverse aanbieders vergelijken via een leningsimulatie. Trek gerust wat tijd uit om de kredieten te simuleren op je laptop. Om je alvast op weg te helpen, hebben wij de goedkoopste leningen op rij gezet voor jou. Wie weet vind je vanavond al een lening die je kan aflossen, en kan je gaan plannen voor een eigen woning.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.