Je sociale lening berekenen? Geen probleem!

Iedereen sluit wel eens lening af. Soms bij ouders of vrienden, maar ook bij andere kredietverschaffers. Omdat het tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld is, zijn de kredietgevers als paddenstoelen uit de grond geschoten. Dit is vooral dankzij internet, want het is nu makkelijker dan ooit om online onderzoek te verrichten als je iets nodig hebt. De meesten die een eigen woning willen kopen, zullen een hypothecair krediet moeten afsluiten. Het gaat om veel geld en je hebt dat niet zo maar op je spaarboek staan. Zelfs mensen met lage inkomens kunnen huiseigenaar worden, en wel door een sociaal krediet af te sluiten.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Je sociale lening berekenen doe je via een leningsimulator op de website van het Vlaams Woningfonds. Omdat de lening aan voorwaarden is verbonden, zoals bv. je inkomen en je gezinssituatie, moet je wat gegevens invoeren voordat je weet wat je maandelijkse afbetaling wordt. De berekening is niet bindend, want je moet eerst op gesprek komen om te zien of je aan de voorwaarden voldoet. Maar je krijgt in elk geval een idee van je maandelijkse aflossing. Een sociaal krediet wordt aan een vaste, lage rentevoet (minimum 2%) aangeboden, maar wist je dat er reguliere aanbieders zijn die daar zelfs onder zitten? Ook dit kan je gewoon online onderzoeken.

Het belangrijkste verschil tussen een sociale en een reguliere lening is het leenpercentage. Met een sociale lening mag je aan 100% – en soms zelfs 120% – van de waarde van de woning lenen; bij een normale kredietverschaffer is dit ongeveer 80%. In het laatste geval dien je dus een spaarpotje te hebben of iets van waarde dat je in onderpand kan geven. Als je toch bezig bent met je sociale lening berekenen kan je net zo goed even verder kijken op internet. Je vindt daar tal van andere kredietaanbieders die eveneens een simulator op de website hebben staan. Voer het leenbedrag en de looptijd in, en jij weet binnen een paar seconden wat je maandelijkse aflossing wordt.

Het geheim om de goedkoopste lening te vinden is zoveel mogelijk simulaties uit te voeren. Op die manier vergelijk je de aflossingen van diverse aanbieders en ontstaat er een helder beeld van wie het voordeligste krediet aanbiedt. Meestal betekent de goedkoopste lening ook het laagste jaarlijkse kostenpercentage (JKP), de intresten die je jaarlijks nog bovenop de aflossing van je lening betaalt. Je moet wel altijd goed de voorwaarden doorlezen, maar je kan de lening direct online aanvragen om het proces in werking te zetten. Pas als alles besproken en getekend is, is de lening ook daadwerkelijk goedgekeurd.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Om je sociale of reguliere lening te berekenen doe je dus zoveel mogelijk simulaties. En door een avond achter je laptop door te brengen krijg je een zeer goed idee van wat de markt aanbiedt. Ga dus zeker niet aan één nacht ijs om een beslissing te nemen. Je ziet, er zijn mogelijkheden genoeg. Er staat je niets in de weg om alvast te starten met je simulaties. Klik simpelweg op onze link om je op weg te helpen. Succes ermee!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.