Op zoek naar een sociale lening in of rond Brussel? Hier ben je aan het juiste adres!

Belgische inwoners die een middelgroot of laag inkomen hebben, kunnen een sociale lening aanvragen in de regio waar ze wonen. Voor Vlamingen in Brussel of de Vlaamse rand is dit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, te weten bij het Woningfonds of een aantal andere sociale kredietvennootschappen. Om in aanmerking te komen voor een sociaal krediet moet je aan een aantal voorwaarden voldoen: je dient permanent in België te wonen, geen eigenaar te zijn van een woning, de woning die je wilt kopen moet zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevinden, de woning mag niet onbewoonbaar zijn, en jij en je gezin moeten binnen 6 maanden na de afsluiting van de lening de woning betrekken.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Bij een sociale lening is ook het inkomen onderhevig aan voorwaarden. Vanaf 2017 geldt dat het inkomen van een alleenstaande niet hoger mag zijn dan 46.653 euro. Voor een gezin met minimaal 2 personen, maar met 1 inkomen ligt de bovengrens op 57.021 euro; dit stijgt met ongeveer 5.100 euro voor ieder afhankelijk persoon (bv. een kind) die daar nog bij komt (tot maximaal 4 afhankelijke personen). Een gezin met 2 personen en 2 inkomens mag maximaal 72,572 euro verdienen, wederom met een stijging van ongeveer 5.100 euro voor ieder afhankelijk persoon die daar nog bij komt (tot maximaal 4 afhankelijke personen). De waarde van de woning is ook onderhevig aan bepaalde voorwaarden; zo mag die bijvoorbeeld niet hoger zijn dan 366.406 euro voor een gezin met 4 personen. Het bedrag daalt of stijgt afhankelijk van de grootte van het gezin.

De rente (of het JKP) die berekend wordt, hangt van allerlei factoren af (aantal kinderen, inkomen, gesubsidieerde woning, enz.). Meestal schommelt die tussen de 1,7% en 3% (of 3.5% voor woningen van Citydev). Wat je zeker ook moet doen is naar de website van reguliere kredietverschaffers surfen, zoals banken en andere financiële bedrijven. Je zult verbaasd staan hoe makkelijk het is om een lening af te sluiten aan een JKP (jaarlijks kostenpercentage) dat lager kan liggen dan voor een sociale lening. Omdat er zoveel aanbieders op de markt zijn, is er ook veel concurrentie ontstaan. Die competitie uit zich in verschillen in het JKP, en dat is goed voor jouw portemonnee. Je houdt toch zeker liever zoveel mogelijk geld in eigen zak.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Om de goedkoopste lening te vinden is het belangrijk de kredietgevers te vergelijken. Die beconcurreren elkaar op het JKP. Hoe lager dit is, hoe goedkoper de lening meestal is. Je kan op de website van een aanbieder je lening simuleren met een simulator tool. Voer het bedrag en de looptijd in, en binnen een paar momenten weet jij wat je maandelijks moet afbetalen. Is de aflossing te hoog, pas dan het leenbedrag en/of de duurtijd aan. Een langere duurtijd betekent dan wel een hogere afbetaling aan het einde van de rit, maar ondertussen heb je wat meer financiële lucht. Sociaal krediet of een reguliere lening…probeer eerst alle aanbieders uit met de leningsimulator. Voordat je het weet heb jij de goedkoopste lening te pakken.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.