Waar kan je voor een sociale lening terecht in Kortrijk?

Zelgs als je wat minder verdient, kan het toch mogelijk zijn om een woonlening af te sluiten. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo is er een onder- en bovengrens aan het inkomen gesteld. Een alleenstaande persoon die niet in een kernstad woont, mag bv. niet meer dan 36.980 euro per jaar verdienen. In de Vlaamse Rand en kernsteden is dit 38.740 euro. De bovengrens is enkele duizenden euro hoger voor iemand die ernstig gehandicapt is. Voor alle anderen liggen de bedragen respectievelijk op 55.464 euro en 58.101 euro per jaar. Voor iedere persoon ten laste (bv. een kind) stijgt het inkomstenplafond respectievelijk met 3.693 euro en 3.869 euro.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Je moet wel een zekere vorm van inkomsten hebben: 9.254 euro per jaar, want de lening moet worden afbetaald. Voor een sociale koopwoning of het afsluiten van een Vlaamse woonlening waren er vroeger de Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij, Goedkope Woning en Eigen Haard is Goud Waard. Die zijn nu samengevoegd tot de Sociale Huisvestingsmaatschappij (SHM) “Wonen Regio Kortwijk”. Voor een sociale lening in Kortrijk en omstreken kan je terecht bij het SHM (Nieuwstraat 13) zonder dat je een afspraak moet maken. Gewoon binnenlopen dus, maar wel in de ochtenduren (tot 11u30). Je kan ook naar het SHM in de Damkaai, maar daar moet je wel eerst een afspraak maken.

Naast sociale leningen zijn er tal van reguliere kredietaanbieders in Kortrijk. Denk daarbij aan banken en andere financiële bedrijven. Je zou denken dat een sociaal krediet altijd een lagere rentevoet heeft dan een normale lening, maar dat is niet meer zo. De aanbieders beconcurreren elkaar op de rentevoet ( het JKP of jaarlijks kostenpercentage) en die zakt bij sommigen zelfs onder de 2% – het minimum waaraan je een sociale lening kan afsluiten. Het voordeel van een sociaal krediet is dat je geen spaarboek moet hebben met geld: je kan aan 100% (en soms zelfs 120%) van de waarde van de koopwoning lenen. Bij een bank moet je 20% zelf financieren.

Als je op de link klikt, kom je op onze pagina met kredietverschaffers. Kijk eens naar het JKP: hoe lager dit is, hoe goedkoper de lening meestal is. Lenen kost altijd geld, en het JKP is het jaarlijkse percentage dat je nog bovenop je uitstaande leenbedrag moet betalen. Door op de naam van een aanbieder (met een laag JKP) te klikken, kom je op zijn website. Hier kan je een leningsimulator vinden waarmee je kan uitrekenen wat je maandelijkse afbetalingen worden. Je moet enkel het leenbedrag en de duurtijd invoeren om binnen een paar seconden je maandelijkse aflossing te weten.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Door dit met diverse aanbieders te herhalen krijg je een beeld van wie de goedkoopste lening aanbiedt. Als je in Kortrijk een sociale of gewone lening wil aanvragen, ga je naar de websites van de kredietaanbieders en vergelijk je zoveel mogelijk leningen. Je kan je leenbedrag en de duurtijd variëren om te zien welke maandelijkse aflossing het beste bij jou past. Zo weet je wat je mogelijkheden zijn en ga je goed voorbereid het gesprek aan.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.