Alles voor wie in Hasselt een sociale lening wil aanvragen!

Een paar jaar geleden bleek uit een onderzoek dat de inwoners van Brugge en Hasselt de beste levenskwaliteit ervaren. Interessant was ook dat de ondervraagden de huisvesting het belangrijkste vonden. Dit wordt dus als een goed plek gezien om te wonen. De keerzijde van een dergelijke opinie is dat de immi-markt relatief duur is. Nu zou je denken dat mensen met een bescheiden inkomen geen kans maken om een woonlening te bekomen. Maar dat heb je mis. De Belgische overheid heeft in 2014 de voorwaarden voor de sociale lening herzien; dit is goed nieuws als je op zoek bent naar een woning, bouwgrond, renovatie of behoud van een woning in deze stad.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Een sociale lening voor een woning of grond in Hasselt moet aan 3 belangrijke voorwaarden voldoen. Ten eerste moet je meerderjarig zijn (18 jaar) en in staat zijn je aan je maandelijkse aflossingen te houden. Daarnaast mag je geen volle of gedeeltelijke eigenaar zijn of het vruchtgebruik hebben van een andere woning of bouwgrond. Als laatste moet je voldoen aan de onder- en bovengrenzen die vastgelegd zijn voor je inkomen – je kan je netto-belastbaar inkomen vinden op je meest recente aanslagbiljet. De verkoopwaarde mag niet boven de 290.00 euro uitstijgen, afhankelijk van de gezinsopstelling en het BTW-stelsel.

Hasselt is een kernstad. Dit betekent dat je wat meer ruimte krijgt dan een woning die buiten een kernstad of de Vlaamse rand ligt. Om een sociale lening in Hasselt te bekomen moet je in elk geval een minimum inkomen van 9.254 euro per jaar verdienen. Als alleenstaande zonder personen ten last mag je niet meer verdienen dan 38.740 euro. Voor een gehandicapt persoon is dit 42.609 euro. Als je gehuwd bent of samenwoont, mag je maximum inkomen 58.105 euro bedragen. Deze inkomens mogen met 3.869 euro per persoon ten laste verhoogd worden, maar niet meer dan 4 keer. Een gehandicapt kind telt voor 2 personen ten laste.

Om in Hasselt in aanmerking te komen voor een sociale lening kan je je wenden aan het Vlaams Woningfonds, de Vlaams Maatschappij voor Sociaal Wonen en een aantal erkende kredietvennootschappen bij jou in de buurt. Op de website van het Vlaams Woningfonds kan je alvast berekenen wat je maandelijkse aflossing is voor een woonkrediet. Maar laat je simulatie zeker niet bij deze lening. Hoewel de rentevoet, of het JKP, laag is (minimum 2%, afhankelijk van je inkomen), zijn er reguliere kredietaanbieders die nog lagere JKP’s hanteren. En ook op hun websites kan je je lening simuleren, gewoon via je laptop.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Door de duurtijd en het leenbedrag in te voeren weet je vliegensvlug hoeveel je maandelijks moet aflossen. Als je dit met diverse aanbieders doet, krijg je een goed overzicht van hoeveel je bij wie moet afbetalen. Er is een enorme concurrentie gaande onder kredietverschaffers, dus het is zeker de moeite waard om je voelhorens wat verder uit te steken. Laat je niet beetnemen en doe wat detectivewerk voordat je je beslissing maakt. Slim gespeeld!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.