Een sociale lening om goedkoop te kopen in Antwerpen? Dat kan!

Ook met een bescheiden inkomen is het mogelijk om in Antwerpen te wonen. Als je bouwgrond, een woning of appartement wil kopen, kan je nakijken of je in aanmerking komt voor een speciaal krediet. Voor een sociale lening in Antwerpen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De lening mag gebruikt worden voor het kopen bouwen of verbouwen van een woning. Het woonkrediet is goedkoop, want er wordt een zeer lage rentevoet gehanteerd. Je kan deze lening bij diverse maatschappijen afsluiten. Zo is er de sociale Bouw- en Kredietmaatschappij SBK ARRO, het Vlaams Woningfonds en de sociale kredietvennootschappen Sokrema en Klein Eigenaarskrediet.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

SBK ARRO, het Vlaams Woningfonds en Sokrema bieden de Vlaamse Woonlening aan. Sokrema en Klein Eigenaarskrediet bieden ook nog een ander type sociale lening aan, maar daarover straks meer. De Vlaamse Woonlening is aan bepaalde voorwaarden verbonden. Zo dien je een belastbaar inkomen te hebben van minimaal 9.254 euro (volgens je laatst gekende aanslagbiljet); omdat het om een lening gaat, moet je uiteraard iedere maand je aflossing kunnen betalen. Er zijn daarnaast bovengrenzen vastgesteld aan je salaris en aan de woning die je wil kopen. We zetten dit in de volgende paragraaf op rij voor jou.

Voor een sociale lening in Antwerpen mag je als alleenstaande zonder personen ten laste (bv. een kind) niet meer dan 38.740 euro verdienen. Ben je daarnaast ernstig gehandicapt, dan stijgt het inkomen tot 42.609 euro. Voor alle anderen geldt een maximum inkomen van 58.105 euro, verhoogd met 3.869 per persoon ten laste (niet meer dan 4 keer); een ernstig gehandicapt kind telt voor 2 personen ten laste. Je woning mag niet meer kosten dan 227.600 tot 2 personen ten laste. Dit loopt op tot maximaal 273.200 bij 6 personen ten laste. Als de woning wordt aangekocht onder het BTW-stelsel, is de maximale waarde bij 6 personen 296.000 euro.

Sokrema en Klein Eigenaarskrediet bieden ook sociale leningen aan die niet aan maximale inkomensgrens gebonden zijn. Het is de woning die ‘sociaal’ moet zijn, en die waarden zijn ongeveer gelijk als bij de Vlaamse Woonlening. Je zal iets meer dan de standaard minimum 2% intrest (afhankelijk van je inkomen)betalen, maar je mag ook meer verdienen. Het is duidelijk dat je geen andere woning of bouwgrond mag bezitten. Het belangrijkste voordeel van een sociale lening in Antwerpen is wellicht dat je tot 100% van de verkoopwaarde van het pand mag lenen. Bij normale kredietaanbieders is dit 80%.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Voordat je een beslissing neemt, ga dan voor de leuk toch ook eens op de websites van reguliere kredietaanbieders kijken. Er zijn er die een nog lagere rentevoet hanteren. Op de website vind je een simulator tool waarmee je gratis je maandelijkse aflossingen kan berekenen. Het gaat heel snel en is zeer eenvoudig. Door dit een aantal keren te herhalen krijg je een goed beeld van de verschillen in aflossingen onder de aanbieders. Je kan je sociale lening berekenen door naar de website van het Vlaams Woningfonds te gaan. Vergelijken is de weg naar de goedkoopste lening. Zeg nou zelf!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.