Moeiteloos een sociale lening aanvragen: geen probleem!

Wie wil er nu niet graag eigenaar zijn van een eigen woning of appartement? Nu denk je wellicht dat dit alleen voor mensen is weggelegd die een goede baan hebben, maar dat is niet zo. Zelfs als je een zeer bescheiden inkomen hebt, zijn er mogelijkheden; zowel bij normale kredietaanbieders als bij de Belgische overheid. Als je niet zoveel verdient, maar toch een woning wil kopen of renoveren, kan je in Belgi├ź een sociale lening aanvragen. Er zijn ook speciale tegemoetkomingen voor mensen die hun huis ecovriendelijk willen maken of die een gedeeltelijk sociaal krediet nodig hebben. Wat je ook kiest, zorg dat je goed ge├»nformeerd bent over alle mogelijkheden.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Een van de redenen waarom iemand een sociaal krediet nodig heeft, is het uiteengaan van de partners. Het is een zware tijd voor beide partijen, en een gezamenlijk gehuurde of gekocht woning kan dit nog een graadje moeilijker maken. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn, is het traumatisch als er plots verkast zou moeten worden. Wist je dat je na een relatiebreuk een lening kan afsluiten om je ex-partner uit te kopen? Je mag 100% van het bedrag van de opleg lenen; hiervoor dien je een getekende overeenkomst te kunnen voorleggen. De waarde van de woning is verbonden aan een maximum.

Als je in het Vlaams Gewest woont, mag de waarde 206.900 euro bedragen. Ligt de woning in een kernstad of de Vlaamse Rand rond Brussel, dan mag dit 227.600 euro zijn. Vanaf elk derde persoon ten laste (kind, ouder, kleinkind, enz.), mag de huiswaarde verhoogd worden met respectievelijk + 10.400 en + 11.400 euro. En als je bij de aanvraag een kind hebt dat jonger is dan 6 jaar, mag je de waarde eenmalig met respectievelijk + 10.400 en + 11.400 verhogen. Het is niet moeilijk om een maatschappij te vinden waar je de aanvraag kan doen. Dit zijn het Vlaams Woningfonds, de VVMSW en diverse erkende kredietvennootschappen bij jou in de buurt.

Nu wil je uiteraard weten hoeveel je maandelijks moet afbetalen. De lening wordt aan ongeveer 2% toegekend, wat zeer laag is. Om de maandelijkse aflossing van je sociale lening te zien, ga je best naar de website van het Vlaams Woningfonds. Na een aantal vragen te beantwoorden in de leningsimulator, weet je zeer snel wat het aflossingsbedrag is. Maar laat het daar niet bij! Ga ook eens kijken op de websites van gewone aanbieders. Die etaleren soms leningen aan een nog lager rentetarief (het zogenaamde JKP). Door bij zoveel mogelijk aanbieders een simulatie uit te voeren, weet je heel snel waar je staat.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Een sociale of gewone lening sluit je daarom best af nadat je diverse aanbieders hebt vergeleken. Op die manier krijg een helder en duidelijk beeld van de leningmarkt, en kan je de goedkoopste lening afsluiten. En het moet niet alleen gaan over mensen na een relatiebreuk. Mensen met een bescheiden inkomen maken net zoveel kan op een sociaal krediet. Doe je huiswerk en maak een slimme beslissing. En wie weet ben jij binnenkort de trotse bezitter van een eigen woonst.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.