Waar kan je in Limburg terecht voor een sociale lening?

Sociale maatschappijen in België bieden sociale woonkredieten aan voor mensen met een bescheiden inkomen. Als je graag een eigen woning wil kopen of renovatie wil uitvoeren, dan ben je hier wellicht aan het juiste adres. Een sociale lening vinden voor inwoners in Limburg kan via verschillende wegen. De meest bekende is waarschijnlijk het Vlaams Woningfonds. Dit is gelegen in Hasselt en eenvoudig per trein te bereiken. Er worden ook ontvangdagen georganiseerd in Beringen, Bree, Diest, Genk, Lanaken, Lommel. Maaseik en Sint-Truiden. Je kan de dagen en tijden op de website van het Vlaams Woningfonds vinden. Je dient een afspraak te maken om voor een praatje te komen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Om een sociale lening te ontvangen bij het Vlaams Woningfonds of het VMSW in Limburg, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Er is een bovengrens ingesteld aan je inkomen (en afhankelijk van het aantal personen ten laste, zoals bv. kinderen) en aan de waarde van de woning die je wilt kopen. Ook komen er kosten bij, zoals ereloon, notariële verkoopakte, dossierkosten, registratierechten (1,5%)…Wil je renoveren, dan komt er eerst iemand langs om te zien of dit ook daadwerkelijk nodig is en wat het zal kosten. Voor deze service wordt 274 euro berekend. Daarnaast zijn er nog de kosten voor afpaling, opmeting en administratie(tot maximaal 927 euro).

Dit is zomaar een flinke smak geld die je op tafel moet leggen, maar vergeet niet dat je geld kan lenen aan de zeer lage intresten: 2%. Een sociale lening bij het Vlaamse Woningfonds of VMSW in Limburg vraag je best aan het begin van het jaar aan. We hebben het hier over overheidsinstellingen die beperkte budgetten ontvangen, dus je kansen zijn beduidend beter als je je aanvraag vroeg in het jaar doet. Als je niet voldoet aan de leenvoorwaarden, zijn er opties bij diverse sociale kredietgenootschappen. Deze hanteren meestal geen bovengrenzen aan inkomens en de intresten zijn maar marginaal hoger.

Maar voordat je actuele stappen onderneemt, surf dan ook eens naar de websites van normale kredietaanbieders. Er woedt een heftige concurrentiestrijd onder de kredietverschaffers, want er zijn er vele. Dit uit zich in zeer lage intresten, of JKP’s, dus vlak zeker ander wegen niet uit. Wij hebben woonleningen gevonden die zelfs onder de 2% kamperen; zeker de moeite waard om de voorwaarden uit te spitten en te zien of dit iets voor jou is. Volg vast onze link om de voordeligste kredieten te vinden. Door op de naam van een kredietverschaffer te klikken, kan je een leningsimulatie uitvoeren op zijn website.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Herhaal dit met zoveel mogelijk aanbieders om een helder beeld te krijgen van de verschillen in maandelijkse afbetalingen. Je moet uiteraard altijd goed de voorwaarden lezen, maar ga zeker niet aan 1 nacht ijs om het juiste krediet te vinden. Met een laptop, internet en wat uurtjes onderzoek garanderen wij jou dat je zult omvallen van de goede deals die je kan vinden. Wees dus slim en steek wat tijd in het vergaren van informatie. Goed voor je portemonnee, dus goed voor jou en je geliefden.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.