Waar kan je een sociale lening verkrijgen in Aalst?

Met een sociaal krediet wordt het makkelijker om goedkoper een huis aan te kopen of verbouwen. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en het Vlaams Woningfonds kunnen jou een sociale lening in Aalst bezorgen, zolang je aan de voorwaarden voldoet. Eerst moet je je bij een sociale woningmaatschappij inschrijven in het leningenregister. Je moet ook bereid zijn om ten minste 20 jaar in de woning te wonen. Je kan iedere maandag en woensdag (op afspraak) naar de zitdag in het administratieve centrum in Aalst om een sociale lening te bespreken. Maar er zijn ook nog andere instellingen waar je een sociaal krediet kan bekomen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Naast het Vlaams Woningfonds is Volkskrediet de Toren wellicht de meest interessante. De vennootschap wordt erkend door het Vlaams Gewest en is al meer dan 50 jaar actief in uitzonderlijke kredieten voor het bouwen, verbouwen of aankopen van een woning waar je zelf gaat wonen. Er is een leenplafond ingesteld van 228.000 euro (verhoogd met 5% voor elk kind ten laste) aan een vaste rentevoet. Je betaalt geen dossierkosten, het ereloon van de notaris (voor de leningsakte) bedraagt 50% van het normale tarief en het allerbelangrijkste: bij het aanvragen van een sociale lening in Aalstaan wordt bij deze maatschappij geen bovengrens gesteld aan je inkomen.

Ook met een sociale lening genieten blijf je genieten van het nationale belastingvoordeel voor huiseigenaren. Maar voordat je de telefoon pakt om een afspraak te maken, controleer zeker ook de woonkredieten bij gewone kredietaanbieders. Je zal verbaasd staan als je ziet dat sommigen hun rente etaleren aan rentetarieven die nog lager zijn dan bij de Vlaamse Woninglening (2%). We hebben de goedkoopste kredietgevers op een rij gezet voor jou. Door op een naam te klikken, kom je op de website van een aanbieder, alwaar je een lening kan simuleren. Op die manier weet je heel snel wat je maandelijkse aflossing gaat worden.

In de simulator moet je enkel het leenbedrag en de duurtijd ingeven om te weten wat je per maand gaat afbetalen. Door dit met zoveel mogelijk aanbieders te herhalen, krijg je een goed overzicht van de diverse aflossingen. Ook op de website van het Vlaamse Woningfonds kan je je sociale lening simuleren. Nu je de aflossingen naast elkaar kan leggen, wordt snel duidelijk wie het beste krediet offreert. Lees uiteraard altijd goed de voorwaarden door, maar je kan de lening vrijblijvend aanvragen, gewoon online. Je bent dan nog altijd tot niets verplicht, maar je opent de weg naar communicatie.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Of het nu om een sociale lening of een gewone lening gaat, in Aalst is beide mogelijk. Belangrijk is dat je iedere weg bewandelt om een zo goedkoop mogelijke lening te scoren. En dat doe je door zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken en daarna een beslissing te maken. Heb je vragen, neem dan contact op met de aanbieders. Ga dus een avond achter je laptop zitten en simuleer je lening bij zoveel mogelijk kredietverschaffers. Let vooral op het jaarlijks kostenpercentage (JKP); meestal geldt dat een lagere JKP ook een goedkopere lening betekent. En dat is fijn!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.