Zo vraag je snel en eenvoudig een sociale lening aan in Gent!

In het Vlaams Gewest kunnen ook mensen met een bescheiden inkomen in aanmerking komen voor eigen woning. Voor een sociale lening in Gent kan je terecht bij het Vlaams Woningfonds of de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Het krediet is afhankelijk van je inkomen en gebonden aan een aantal voorwaarden. Ook WoninGent biedt sociale leningen aan. De voorwaarden zijn min of meer gelijk aan die van de Vlaamse Woonlening. Sinds april 2017 is het voor sociale huurders niet langer meer mogelijk om hun woning te kopen. Je zal in dit geval voor een andere woning moeten kiezen als je huiseigenaar wil worden.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Om te voldoen aan de voorwaarden dien je een minimum jaarlijks inkomen van 9.254 euro te hebben. Er is ook een bovengrens: die ligt tussen de 38.740 euro en 58.105 euro. Als er afhankelijke personen in de gezinssamenstelling zijn, wordt dit bedrag met 3.869 euro per persoon ten laste verhoogd. De Belgische regering is lang prat gegaan op het feit dat haar rentevoet de laagste was: minimaal 2%. Maar die situatie is sinds een paar jaar aan het veranderen. Er zijn nu veel kredietaanbieders op de markt die een woonkrediet aan een lager jaarlijks kostenpercentage etaleren. Het JKP is de intrest en leenkosten die je moet betalen voor je lening.

Een sociale lening voor iemand die in Gent woont, is dus zeker niet altijd de enige optie. Voordat je een sociaal krediet afsluit, moet je zeker eens op de websites van andere aanbieders gaan kijken. De kredietverschaffers zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten, dus er is veel competitie ontstaan op de financiële markt; dit is goed voor de klant, want het helpt de prijzen te drukken. Het enige waar leningaanbieders elkaar op kunnen beconcurreren is het JKP; meestal geldt dat een lager JKP ook een lagere afbetaling betekent. Maar geloof ons niet zomaar: ga zelf naar de website van een aanbieder en gebruik de leningsimulator!

Een simulator rekent uit wat jouw maandelijkse afbetaling is, inclusief alle kosten. Je moet enkel het leenbedrag en de duurtijd in te geven om erachter te komen. De simulator rekent uit wat je maandelijkse aflossingen worden zonder dat je daarvoor het huis uit moet. De meeste banken en andere financiële instellingen laten je zo vaak je wilt een berekening maken. Nu is de truuk om zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken. Op die manier krijg je een goed beeld van de diverse aflossingen en kan je de goedkoopste lening eruit halen.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Of je nu een sociale of een gewone lening wil aanvragen in Gent, zorg dat je eerst wat onderzoek verricht. Lees altijd zorgvuldig de voorwaarden door en zorg dat je de maandelijkse aflossingen kan betalen. Hoe dan ook, verricht je research en vind de beste deal. Je kan vast gratis simuleren door op de link met de goedkoopste leningen te klikken en de aanbieders te vergelijken. Heb je vragen, dan is een ieder bereid om contact met je op te nemen of bij jou langs te komen als je dit wil.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.