Is een sociale lening echt goedkoper? Doe hier de simulatie!

Om te weten of een sociale lening goedkoper is, voer je eerst een lening simulatie uit. Sociale leningen werden een aantal jaren geleden ingesteld om ook de mensen met een bescheiden inkomen de kans te geven woningeigenaar te worden aan lage intresten. Het is momenteel zeer eenvoudig om een sociale lening aan te gaan. De Belgische overheid houdt zelfs over op het budget. Vlaanderen trekt al jaren een stevig pak geld uit voor dergelijke kredieten. En bij een aanvraag in de eerste 3 maanden van het nieuwe jaar vroeger bot ving omdat de koek op was, is die situatie volledig omgeslagen. Een van de redenen is dat de Belg vaak beter af is bij een bank of andere reguliere kredietverschaffer. Want ook hier is de rente spectaculair gedaald, vaak nog lager dan voor een sociaal krediet.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Waarom kiezen sommigen dan toch voor een sociale lening kiezen? Het kan te maken hebben met aantal personen ten laste; dan heb je met een sociaal krediet een voordeel, omdat de waarde van de woning die je mag kopen, stijgt. Ook mag je aan 100% van de waarde van het pand lenen. Bij banken is dit 80%, dus je zal met eigen bedrag over de brug moeten komen. Je moet daarnaast geen verplichte bankrekening hebben of een verplichte verzekering afsluiten. Voor deze mensen is een sociaal krediet dus zeker aan te raden. Maar ga niet aan 1 nacht ijs en trek een avond uit om te ontdekken of jij wellicht in aanmerking komt voor een lening via de normale weg.

Om uit te vinden of een sociale lening goedkoper is dan een regulier krediet, kan je een simulatie uitvoeren bij diverse aanbieders; iedere kredietverschaffer heeft wel een simulator op de website staan. Daar mag je zo vaak je wilt gratis gebruik van maken. Door diverse aanbieders met elkaar te vergelijken, kan je zien waar je de goedkoopste lening op de kop kan tikken. Je moet enkel het leenbedrag en de duurtijd ingeven, en de simulator berekent wat je maandelijkse aflossing wordt. Er zijn kredietverschaffers die hun JKP (de intrest plus leenkosten) zelfs onder de 2% etaleren; 2% is het minimum tarief voor een sociaal krediet.

Dit zijn de goedkoopste leningen van het moment!

Een sociale lening met een reguliere vergelijken doe je dus aan de hand van vaak mogelijk een simulatie uit te voeren bij diverse aanbieders. Wij hebben vast een lijst gemaakt van de goedkoopste aanbieders. Aan jou de taak om die te vergelijken. Reken eerst uit wat je maandelijks kan afbetalen en lees bij iedere aanbieder altijd goed de voorwaarden door. Heb je vragen, dan kan je contact met ze opnemen. Zij zullen je met alle plezier te woord staan en zelfs langskomen om alles uit te leggen. Doe daarom eerst je huiswerk voordat je een beslissing neemt. Als je de juiste aanbieder hebt gevonden, kan je de lening direct online aanvragen. Je bent dan nog altijd tot niets verplicht, maar in elk geval zet je het proces vast in werking. Pas als de papieren getekend zijn, gaan de afbetalingen daadwerkelijk in werking. Probeer het maar.

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.